perjantai 21. marraskuuta 2014

Urheilijaprofiili: Velma Oikarinen



Viisi tiukkaa kysymystä maajoukkuejalkapalloilijalle, lukioiden jalkapallon ja salibandyn suomenmestarille ja syksyn tulevalle ylioppilaalle:

Tämän vuoden kohokohdat jalkapalloilijana?
Kaikki maajoukkuetapahtumat ja varsinkin naisten SM-kulta PK-35:ssä, joka ratkesi vasta viimeisessä ottelussa Ahvenanmaalla.

Tulevan kauden tavoitteet?
Vakiinnuttaa pelaavan maalivahdin paikka PK-35:n liigajoukkueessa ja päästä pelaamaan otteluita Champions Leaguessa.

Haaveet tulevaisuudelle?
Mitään opiskelu- tai ammattihaaveita ei vielä ole. Jalkapalloilijana haluan päästä mahdollisimman korkealle tasolle eli naisten maajoukkueeseen ja kansainvälisiin peleihin.

Mitä tekisit toisin, jos alottaisit lukion nyt uudestaan?
Ehkä panostaisin hieman enemmän varsinkin kirjoitusaineiden opiskeluun. Jalkapallon aamuvalmennuksen valitsisin ehdottomasti, sillä se on ollut tärkeää kehitykselleni.

Parasta Sotungissa?
Kaikki urheiluun liittyvä, Opettajien joustavuus on auttanut yhdistämään urheilun ja opiskelun, kiitos siitä!

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tyttöjen jalkapallojoukkue jälleen SM-finaaleihin

Sotungin lukion tyttöjen jalkapallojoukkue pääsee hakemaan jatkoa viime vuoden SM-kullalle. Asia varmistui, kun Sotunki jyräsi vakuuttavasti jatkoon aluefinaalista Leppävaarassa. Kotijoukkue Leppävaaran lukio kaatui 4-0 ja Pohjois-Haaga 6-0. Valmentaja Mika Kottila piti koko joukkueen esitystä tasapainoisena. Erityisesti hän nosti kuitenkin esiin maalivahti Velma Oikarisen sekä kenttäpelaajista Roosa Lampisen, Ella Hopposen ja Eveliina Sainion. Joukkueessa pelasivat:
Velma Oikarinen, Eveliina Sainio, Ella Hopponen, Enni Yläoutinen, Ella Yläoutinen, Jaana Hyttinen, Roosa Lampinen, Henna Hakola, Sanni Romppanen, Emma Kallio, Henna Orrainen ja Iida Haakana.



Eveliina Sainio, Ella Hopponen ja Roosa Lampinen



maanantai 10. marraskuuta 2014

Esa Lindell teki avausmaalinsa Leijonissa

Kuva: SM-liiga

Sotungin lukion ja etälukion opiskelija ja tuleva syksyn ylioppilas Esa Lindell on vahvassa kiekkovireessä. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, NHL-sopimus Dallas Stasin kanssa ja vahva liigakausi Porin Ässissä saivat jatkoa viikonlopun EHT-maajoukkueturnauksessa. Esa pelasi koko turnauksen loistavasti ja teki avausmaalinsa Leijonapaidassa Venäjää vastaan. Päävalmentaja Kari Jalonen nosti Esan esiin yhtenä viikonlopun onnistujana ja tulevana huippupuolustajana maajoukkuessa. Oli upeaa seurata paikan päällä ja televisiosta Esan kypsää pelaamista. Sotungin lukio on valmistautunut huomioimaan menestykset Itsenäisyys- ja yo-juhlassa 5.12.!

perjantai 7. marraskuuta 2014

12D Sotungin salibandymestari

Sotungin lukion kiihkeästi tavoiteltu ryhmien välinen salibandymestaruus on taas ratkaistu. Vuoden 2014 mestaruuden on voittanut 12D. Onnea pelaajat, ryhmä ja heidän ohjaajansa Markus Masalin. Ehkä hänen psyykkauksensa oli se ratkaiseva tekijä...

Loppuotteluun selvinneet joukkueet: 14B (liiveissä) ja 12D.

Tämän vuoden pelit olivat hengeltään ja tasoltaan upeita. Positiivisuus ja ilo olivat mukana kaikissa otteluissa. Kiitos siitä kaikille mukana olleille pelaajille ja katsojille!

Päivän tulokset: 14A-14D 6-5 (rl), 14B-14C 5-2, 13A-13B 5-3, 13C-13D 6-1, 12A-12C 1-5, 12B-12D 3-9, 14A-14B 2-4, 11-13A 0-7, 12C-12D 1-9
Välierät: 13C-14B 2-3 (rl), 13A-12D 2-3 (rl)
Finaali: 12D-14B 4-3

torstai 30. lokakuuta 2014

Petteri Lindbohmista Sotungin ensimmäinen NHL-pelaaja

Sotungin lukiosta syksyllä 2012 valmistunut Petteri Lindbohm on ensimmäinen sotunkilainen, joka on pelannut NHL:ssä. Petteri pelasi historiallisen ensimmäisen NHL-pelinsä 19.10. Vastakkain olivat St. Louis Blues ja Anaheim Ducks. St. Louis Blues varasi Lindbohmin vuoden 2012 varaustilaisuudessa numerolla 176. Suomessa hän on edustanut Jokereita, Kiekko-Vantaata, Bluesia ja Ässiä. Vielä tämän kauden Petterin piti pelata Suomessa ja Sportissa, mutta onnistuneen leirijakson jälkeen St. Louis Blues halusi hänet jo nyt riveihinsä. Petterillä on kolmen vuoden sopimus, josta on käynnissä vasta ensimmäinen kausi.
Opiskelunsa Petteri aloitti Sotungin lukiossa, mutta valmistui Sotungin etälukion puolelta. Monet Sotungissa opiskelevat huippu-urheilijat käyttävät tätä reittiä, sillä se tuo todella paljon joustoa opintojen räätälöintiin ja nopeuttaa valmistumista huomattavasti.
Sotungin lukio onnittelee Petteri Lindbohmia NHL-uran avauksesta. Seuraamme täällä tarkasti, miten se jatkuu tästä eteenpäin!


Petteri tammikuussa 2013. Lähde: http://youtu.be/55B6LrAHbRo

tiistai 14. lokakuuta 2014

Poikien jalkapallojoukkue jatkoon

Poikien jalkapallojoukkue pelasi jatkoon lukioiden SM-turnauksen ensimmäiseltä kierrokselta. Sotunki voitti Lumon 7-0 ja Medialukion 9-0. Merkityksettömässä kolmannessa ottelussa tuli tappio 1-2 toiselle jatkoon menijälle eli Järvenpäälle. Seuraavana on vuorossa aluefinaali, josta voi edetä SM-finaaleihin. Valmentaja Akke Orrström oli tällä kertaa valinnut mukaan seuraavat pelaajat:
Severi Vartti (MV), Lassi laiteenmäki (C), Heikki Katajisto, Benhur Vural, Tino Palmasto, Peik Koskinen, Pasi Forsman, Tuukka Andberg, Henry Nguyen, Matias Leino, Joonas Salmi, Mikko Tiitinen, Joona Sneitz, Riku Vuoripelto, Miika Linqvist, Fuad Rashid.

Benhur Vural, suomenmestari ja Sotungin joukkueen pelaaja.

torstai 25. syyskuuta 2014

Sotungin urheilupuistoon tekonurmi ja kuplahalli



Sotungin lukion jalkapalloilijoiden ja kaiken muunkin liikunnan olosuhteet paranevat huomattavasti vuonna 2015. Vantaan kaupunki on alustavasti päättänyt rakentaa lukion viereiselle hiekkakentälle tekonurmikentän, jonka päälle tulee talveksi kuplahalli. Kooltaan siitä tulee samaa luokkaa kuin Tikkurilan urheilupuiston vastaavasta, jossa jalkapalloilijamme harjoittelevat vielä tulevan talven. Huippuolosuhteiden saaminen aivan lukiomme viereen säästää urheilijoiltamme energiaa, jonka voi käyttää varsinaiseen harjoitteluun matkustamisen sijaan.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Valmentajaprofiili: Xavier Gurri López (Xavi)



Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin espanjalaiselle huippuvalmentaja Xaville:

Tämän hetken valmennustehtävät?
Ammattivalmentajana kahdessa junioriseurassa (TiPS, PPS) useille ikäluokille, Sotungin lukion jalkapallovalmentaja.

Valmennus- ja pelaajaura Espanjassa?
Pelaajana korkeimmillaan Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Gironassa kuusi vuotta. Valmentajana Uefa Pro -valmentajakoulutus (Euroopan korkein taso), Espanyolin U14-U18 joukkueiden valmentajana seitsemän vuotta, A-junioreiden Espanjan liigassa Cornellan ja Gramenetin valmentaja, valmentanut mm. Christian Telloa (Barcelona, Porto), Jordi Amatia (Swansea) ja useita muita huippupelaajia.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Nauttia jalkapallon opettamisesta, toimia ammattivalmentajana niin korkealla tasolla kuin mahdollista, auttaa suomalaisia valmentajia uusilla ideoilla.

Tärkeintä lukioaikana Sotungin pelaajille?
Oppia valitsemaan oikeat vaihtoehdot kentällä nopeasti, pitää haluta kamppailla ja voittaa, asenne täytyy olla kunnossa kaikkialla!

Parasta Sotungissa?
Olosuhteet ovat Espanjaan verrattuna loistavat. Ilmapiiri aamuharjoituksissa ja lukiossa on todella ystävällinen. 




sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Urheilijaprofiili: Nina Lindholm



Viisi tiukkaa kysymystä tuoreelle beach flagin euroopanmestarille:

Tämän hetken urheilukuulumiset?
Tulin juuri Italiasta lippupallon ja beach flagin (lippupallon rantaversio) EM-kisoista. Lippupallossa tuli sija 13 ja beach flagissa kultaa. Vuosi on ollut menestyksekäs, sillä keväällä voitimme lippupallon ja nyt syksyllä amerikkalaisen jalkapallon SM-kultaa.

Urheilu-uran paras hetki ja suurin vastoinkäyminen?
Amerikkalaisen jalkapallon suomenmestaruus, sillä se oli todella kovan kamppailun takana. Muutamia loukkaantumisia on ollut, mutta ei onneksi mitään todella vakavaa.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Lähitavoite on päästä amerikkalaisen jalkapallon maajoukueeseen pelaamaan Suomi-Ruotsi maaotteluun. Pidemmällä tähtäimellä päästä opiskelemaan ja pelaamaa yliopistoon Yhdysvaltoihin.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Pystyä yhdistämään opiskelu ja urheilu järkevästi.

Parasta Sotungissa?
Kaikki kaverit ja mukavat opettajat!

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Urheilijaprofiili: Nicola Fall



Viisi tiukkaa kysymystä golfin reikäpelin alle 16-vuotiaiden suomenmestarille:

Tämän hetken golfkuulumiset?
Viikonloppuna on edessä Finish Junior Tourin finaalikisat. Sitten on mahdollisesti vielä yksi kutsukisa Espanjassa, jonka jälkeen jatkuu harjoittelu kotimaassa ja ulkomaanleireillä. 

Urheilu-uran paras hetki ja suurin vastoinkäyminen?
Voittaminen on aina hauskaa ja erityisesti matka voittoon: kisan aikainen jännitys, taistelu ja sitten voitto! Viime kaudella nilkkavaivat haittasivat ikävästi harjoittelua, mutta ovat nyt kunnossa.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Golfissa ehdottomasti ammattilaisuus. Opiskelu Yhdysvalloissa ja alana urheilupsykologia kiinnostaa myös.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Pystyä yhdistämään opiskelu, harjoittelu ja muu elämä mielekkäästi.

Parasta Sotungissa?
Ystävät ja hyvä ilmapiiri.

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Valmentajaprofiili: Jani Salo



Viisi tiukkaa kysymystä uudelle koripallovalmentajallemme Jani Salolle:

Tämän hetken valmennustehtävät?
Hnmky:n A- ja B-poikien valmentaja.

Valmennusuran huippuhetki?
HNMKY:n B-poikien SM-kulta kaudella 2012-2013.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Valmistua liikuntaneuvojaksi Pajulahden urheiluopistosta, jossa opiskelen parhaillaan. Valmentajana edetä mahdollisimman korkealle tasolle.

Korispelaajalle tärkeintä lukioaikana?
Tottuminen harjoitteluun kaksi kertaa päivässä. Määrien noustessa tasapainon löytäminen harjoittelun, levon ja muun elämän välillä on tärkeää.

Parasta Sotungissa tähän asti?
Todella hyvä meininki ja harjoittelufiilis koriksen aamutreeneissä. On hienoa päästä mukaan Sotungin valmentajaryhmään!


maanantai 28. huhtikuuta 2014

Salibandytytöille SM-kultaa





Sotungin tyttöjen salibandyjoukkue on voittanut lukioiden SM-kultaa ensimmäistä kertaa. Mestaruus varmistui tiukassa kuuden joukkueen valtakunnallisessa lopputurnauksessa Helsingissä. Sotunki voitti alkulohkossaan Haapaveden 4-2 ja Oulun kanssa pelattiin tasan 4-4. Välierässä vastaan tuli Mikkeli. Siinä ottelussa Sotungin oma peli lähti kunnolla rullaamaan ja tuloksena oli 7-4 voitto. Jännittävässä loppuottelussa kaatui Uusikaupunki loppuhetken osumalla 1-0. Valmentaja Arno Karkamo kehui koko joukkueen yhtenäistä esitystä. Sotunki pelasi kurinalaisesti ja myös onnistumiset maalinteossa jakaantuivat usealle pelaajalle. Joukkueessa pelasivat: Velma Oikarinen, Iina Siirilä, Elisa Kastinen, Jaana Hyttinen, Emma Järvinen, Alexandra Mandalios, Veronika Meriläinen, Noora Miettinen, Päivi Europaeus, Salla Likovuori ja Noora Tulus.

torstai 13. maaliskuuta 2014

Urheilijaprofiili: Hilla Uusimäki

Viisi tiukkaa kysymystä maajoukkueurheilijalle ja vuoden urheiljatulokkaalle Vantaalla:



Viime kauden huippuhetket yleisurheilussa?
Nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluedustus Tukholmassa ja ensimmäiset henkilökohtaiset SM-kullat (17-vuotiaiden 300 m ja 300 m aidat).

Mitä ajattelet valinnastasi vuoden tulokkaaksi Vantaan liikuntagaalassa?
Valinta oli todella mukava yllätys. Se, että valittiin kaikista eri lajien edustajista yleisurheilija, on kunnianosoitus myös lajille.

Tavoitteet tulevalle yleisurheilukaudelle?
Omien ennätysten parantaminen ja sitä kautta hyvät sijoitukset kisoissa. Pääkisoja ovat ehkä 19-vuotiaitten PM-kisat Norjassa ja aikuisten Kalevan kisat.

Muut tulevaisuuden tavoitteet?
Kiinnostavan opintoalan löytäminen lukion jälkeen, kehittyminen urheilijana mahdollisimman hyvälle tasolle.

Parasta Sotungissa?
Mahdollisuus aamuharjoitteluun, rento ilmapiiri ja opettajien joustavuus.


keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Urheilijaprofiili: Ella Hopponen ja Jaana Hyttinen

Viisi tiukkaa kysymystä tuoreille lukioiden suomenmestareille ja U18-maajoukkue-ehdokkaille:


Jaana Hyttinen (vas) & Ella Hopponen

Tämän hetken jalkapallokuulumiset?
Ella: Perustreenaamista VJS:n ja PK-35:n naisten yhteisissä treeneissä. Vaihtelua siihen ovat tuoneet maajoukkue-leirit ja tietysti lukioiden SM-kulta.
Jaana: MPS:n naisten kanssa on edetty jo kolmannelle kierrokselle Suomen Cupissa. Maajoukkueleirit ja SM-kulta Porissa ovat olleet hienoja kokemuksia.

Urheilu-uran paras hetki?
Ella: Hienoin kokemus on ollut U16-vuotiaitten PM-kisat Norjassa.
Jaana: Kutsu maajoukkueleirille ja Suomen Cupin pikkufinaali vuonna 2013.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Ella: Päästä pelaamaan U18-maajoukkueeseen ja saada ensimmäiset liigapelit PK-35:ssä.
Jaana: Päästä pelaamaan ensimmäinen maaottelu. Pidemmällä tähtäimella päästä naisten maajoukkueeseen.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Ella: Ajankäytön jakaminen järkevästi opiskelun ja urheilun kesken.
Jaana: Opiskelun ja urheilun joustava yhdistäminen, saada hyvä pohja jatko-opinnoille liikunta-alalle.

Parasta Sotungissa?
Ella: Yhtenäisyys, urheiluvalmennus, kaverit eri vuositasoilta, opettajien joustavuus:
Jaana: Hyvä ilmapiiri, hyvät opettajat, kaikki tulevat toimeen keskenään.


tiistai 4. helmikuuta 2014

Urheilijaprofiili: Ella Sundström


Viisi tiukkaa kysymystä SB-Pron ja U19-maajoukkueen pelaajalle:

Tämän hetken salibandykuulumiset?
Viikonloppuna pelattiin Finnkampen Lahdessa eli tuplamaaottelu Ruotsin U19-maajoukkuetta vastaan. Kovatempoisia ja fyysisiä pelejä, joista tuloksina 6-5 voitto ja 4-5 tappio. Molempien otteluiden rankkarikisoista napattiin voitot!

Urheilu-uran paras hetki ja suurin vastoinkäyminen?
Parhaita hetkiä ovat olleet maaottelut ja ensimmäiset naisten liigapelit. Suurin vastoinkäyminen on viime kauden finaalisarjan tappio Classicille 3-2, kun johdettiin jo sarjaa voitoin 2-0...

Tulevaisuuden tavoitteet?
Päästä mukaan Suomen U19-maajoukkueeseen, joka pelaa keväällä Puolan MM-kisoissa. Pidemmän ajan tavoitteena on päästä pelaamaan Ruotsin pääsarjaan, joka on maailman kovin.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Se, että voin yhdistää urheilun ja opiskelun sujuvasti. Toivottavasti myös tulevaisuuden ammatti tai opintoala selviää lukioaikana.

Parasta Sotungissa?
Rento ilmapiiri, uudet kaverit ja aamutreenit!  

tiistai 14. tammikuuta 2014

Sotungin salibandyjoukkueet murskaavia

Salibandyjoukkueiden pelaajat Veronika Meriläinen & Juuso Salo

Sotungin tyttöjen ja poikien salibandyjoukkueet jyräsivät tiensä jatkoon KLL:n lukioiden SM-sarjan ensimmäisen kierroksen turnauksista. Sotunki järjesti molemmat turnaukset 14.1.2014 Tikkurilan Tiikeriareenalla, joka on myös lukion valmennusryhmien harjoituspaikka.
Valmentaja Arno Karkamon mukaan Sotunki pelasi parhaiten joukkueena sekä pojissa että tytöissä. Joukkueiden materiaali oli laaja ja onnistujia löytyi useita. Pojissa Tiikerikentällinen Salo-Pussinen-Nurmi-Keskinen-Kaakkuriniemi pyöritti peliä näyttävästi ja tehokkaasti. Tytöissä erityisen hyvin onnistuivat maalivahti Velma Oikarinen ja kenttäpelaajista Veronika Meriläinen ja Noora Tulus.
Tulokset, pojat: Sotunki-Lumo 12-0, Sotunki-Tikkurila 11-2
Tulokset, tytöt: Sotunki-Lumo 18-1, Sotunki-Porvoo 14-3