perjantai 21. marraskuuta 2014

Urheilijaprofiili: Velma Oikarinen



Viisi tiukkaa kysymystä maajoukkuejalkapalloilijalle, lukioiden jalkapallon ja salibandyn suomenmestarille ja syksyn tulevalle ylioppilaalle:

Tämän vuoden kohokohdat jalkapalloilijana?
Kaikki maajoukkuetapahtumat ja varsinkin naisten SM-kulta PK-35:ssä, joka ratkesi vasta viimeisessä ottelussa Ahvenanmaalla.

Tulevan kauden tavoitteet?
Vakiinnuttaa pelaavan maalivahdin paikka PK-35:n liigajoukkueessa ja päästä pelaamaan otteluita Champions Leaguessa.

Haaveet tulevaisuudelle?
Mitään opiskelu- tai ammattihaaveita ei vielä ole. Jalkapalloilijana haluan päästä mahdollisimman korkealle tasolle eli naisten maajoukkueeseen ja kansainvälisiin peleihin.

Mitä tekisit toisin, jos alottaisit lukion nyt uudestaan?
Ehkä panostaisin hieman enemmän varsinkin kirjoitusaineiden opiskeluun. Jalkapallon aamuvalmennuksen valitsisin ehdottomasti, sillä se on ollut tärkeää kehitykselleni.

Parasta Sotungissa?
Kaikki urheiluun liittyvä, Opettajien joustavuus on auttanut yhdistämään urheilun ja opiskelun, kiitos siitä!

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tyttöjen jalkapallojoukkue jälleen SM-finaaleihin

Sotungin lukion tyttöjen jalkapallojoukkue pääsee hakemaan jatkoa viime vuoden SM-kullalle. Asia varmistui, kun Sotunki jyräsi vakuuttavasti jatkoon aluefinaalista Leppävaarassa. Kotijoukkue Leppävaaran lukio kaatui 4-0 ja Pohjois-Haaga 6-0. Valmentaja Mika Kottila piti koko joukkueen esitystä tasapainoisena. Erityisesti hän nosti kuitenkin esiin maalivahti Velma Oikarisen sekä kenttäpelaajista Roosa Lampisen, Ella Hopposen ja Eveliina Sainion. Joukkueessa pelasivat:
Velma Oikarinen, Eveliina Sainio, Ella Hopponen, Enni Yläoutinen, Ella Yläoutinen, Jaana Hyttinen, Roosa Lampinen, Henna Hakola, Sanni Romppanen, Emma Kallio, Henna Orrainen ja Iida Haakana.



Eveliina Sainio, Ella Hopponen ja Roosa Lampinen



maanantai 10. marraskuuta 2014

Esa Lindell teki avausmaalinsa Leijonissa

Kuva: SM-liiga

Sotungin lukion ja etälukion opiskelija ja tuleva syksyn ylioppilas Esa Lindell on vahvassa kiekkovireessä. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, NHL-sopimus Dallas Stasin kanssa ja vahva liigakausi Porin Ässissä saivat jatkoa viikonlopun EHT-maajoukkueturnauksessa. Esa pelasi koko turnauksen loistavasti ja teki avausmaalinsa Leijonapaidassa Venäjää vastaan. Päävalmentaja Kari Jalonen nosti Esan esiin yhtenä viikonlopun onnistujana ja tulevana huippupuolustajana maajoukkuessa. Oli upeaa seurata paikan päällä ja televisiosta Esan kypsää pelaamista. Sotungin lukio on valmistautunut huomioimaan menestykset Itsenäisyys- ja yo-juhlassa 5.12.!

perjantai 7. marraskuuta 2014

12D Sotungin salibandymestari

Sotungin lukion kiihkeästi tavoiteltu ryhmien välinen salibandymestaruus on taas ratkaistu. Vuoden 2014 mestaruuden on voittanut 12D. Onnea pelaajat, ryhmä ja heidän ohjaajansa Markus Masalin. Ehkä hänen psyykkauksensa oli se ratkaiseva tekijä...

Loppuotteluun selvinneet joukkueet: 14B (liiveissä) ja 12D.

Tämän vuoden pelit olivat hengeltään ja tasoltaan upeita. Positiivisuus ja ilo olivat mukana kaikissa otteluissa. Kiitos siitä kaikille mukana olleille pelaajille ja katsojille!

Päivän tulokset: 14A-14D 6-5 (rl), 14B-14C 5-2, 13A-13B 5-3, 13C-13D 6-1, 12A-12C 1-5, 12B-12D 3-9, 14A-14B 2-4, 11-13A 0-7, 12C-12D 1-9
Välierät: 13C-14B 2-3 (rl), 13A-12D 2-3 (rl)
Finaali: 12D-14B 4-3