perjantai 20. marraskuuta 2015

Sotunki urheiluoppilaitosturnauksen neljäs

Sotungin poikien jalkapallojoukkue selvisi muutaman välivuoden jälkeen urheiluoppilaitosten SM-turnauksen finaaleihin Eerikkilän urheiluopistolle. Turnaus on erittäin kovatasoinen ja siellä ovat aina paikalla eri ikäluokkien maajoukkuetarkkailijat.
Sotunki aloitti turnauksen erittäin vahvasti ja voitti avausottelussaan Tampereen peräti 7-2. Ottelun hahmo oli Mitro Turunen, joka oli tekijänä tai syöttäjänä kuudessa maalissa. Sotungin joukkue pelasi erittäin tehokkaasti ja hyvällä energialla koko ottelun. Ikävä uutinen oli maajoukkuehyökkääjä Tuukka Kurjen loukkaantuminen läpiajotilanteessa, jost
a vastustaja sai punaisen kortin.
Kahdessa muussa turnausottelussa näkyi, että Sotunki oli ainoa vain oman koulun pelaajilla pelannut joukkue. Kaikki muut joukkueet olivat usean eri oppilaitoksen akatemiaryhmiä. Sekä Kuopio että Vaasa olivat selvästi tuoreempia ja parempia loukkaantumisten vaivaamaa Sotunkia vastaan. Neljäs sija on kuitenkin upea saavutus kaikkein kovimmassa kouluille suunnatussa jalkapalloturnauksessa.
Turnauksen tarkkailijat valitsivat Sotungin parhaaksi pelaajaksi Peik Koskisen. Lisäksi he poimivat Miika Linqvistin mukaan uutena pelaajana maajoukueleirille.
Sotungin joukkueessa pelasivat: Severi Vartti (MV), Pasi Forsman (C), Leevi Tikka, Max Abrahamsson, Tony Haapanen, Fuad Rashid, Riku Vuoripelto, Tuukka Andberg, Benhur Vural, Mitro Turunen, Peik Koskinen, Henry Nguyen, Konsta Kesti, Matias Leino, Miika Linqvist, Joonas Salmi, Tiago Cunha, Tuukka Kurki. Valmennus Axel Orrström ja Esa Partanen.    

tiistai 17. marraskuuta 2015

13A Sotungin salibandymestari

Sotungin lukion perinteinen saliobandycup pelattiin 17.11. liikuntasalin pienessä kaukalossa ja tiiviissä tunnelmassa. Tuttuun tapaan otteluissa nähtiin tiukkaa vääntöä ja viihdyttäviä tilanteita rennossa sotunkilaisessa hengessä.
Voittoon vuonna  2015 pelasi Matti Keskisen ansiokkaasti luotsaama 13A, joka löi finaalissa 14C:n 9-3. Välieriin ylsivät myös 15A ja 14B.
Turnauksen tasapuolisen omalinjainen
tuomaristo huomioi pelaajistosta voittaneen joukkueen kolmikon Ilari Hakala, Tikke Cunha ja Salla Likovuori. Asiantuntevan yleisön termejä käyttäen varsinkin Ilari pläräsi vastustajia äärimmäisen viihdyttävästi ja tehokkaasti useaan otteeseen.
Kiitos kaikille mukana olleille reiluista peleistä ja erityiskiitos Arno Karkamolle ja Samu Kuituselle tuomaroinnista!