maanantai 28. lokakuuta 2013

Urheilijaprofiili: Elias Kuosmanen

Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin huippupainijalle:


Tämän hetken painikuulumiset?
Tulin juuri Unkarista kansainväliseltä painileiriltä, jossa treenattiin tiukasti kaksi kertaa päivässä. Suomalaisia, unkarilaisia ja itävältalaisia kovia painijoita yhteisleirillä.

Urheilu-uran paras hetki ja suurin vastoinkäyminen?
U17-ikäluokan maailmanmestaruus vuonna 2011 on tähän asti kovin saavutus. Polven sivuside- ja kierukkavamma, joka vaati leikkauksen ja pitkän kuntoutuksen, on ollut suurin vastoinkäyminen.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Vuosi 2014 on arvokisoja täynnä. Aikuisten EM-kisat Vantaalla huhtikuussa sekä U20-ikäluokan MM- ja EM-kisat ovat kaikki kisaohjelmassa. Kovia kisoja, joista tavoitellaan kärkisijoja.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Päivittäinen laadukas harjoittelu, jossa ei tarvitse tehdä kompromissejä. Opiskelu sovitetaan urheilun ehtoihin mahdollisimman saumattomasti.

Parasta Sotungissa?
Hyvä ilmapiiri ja kaverit. Kouluun on aina hauska tulla rankankin treenileirin jälkeen!

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Jalkapallotytöt SM-lopputurnaukseen!

Voittajajoukkueen Elisa Kastinen ja Eveliina Sainio

Sotungin lukion tyttöjen jalkapallojoukkue tyylitteli aluefinaalivoiton lukioiden SM-sarjassa. Tikkurilan urheilupuistossa pelatun aluefinaalin voitto toi palkintona paikan neljän koulun valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Sotunki oli selvästi aluefinaaliturnauksen paras joukkue. Se voitti Tikkurilan lukion 3-1 ja Kalevan lukion Tampereelta peräti 10-0. Valmentaja Mika Kottilan mukaan koko joukkue pelasi hyvin. Erityismaininnan saavat kuitenkin maalivahti Neea Valve ja kenttäpelaajista Sara Nurminen. Sotungin tyttöjen jalkapalloryhmä harjoittelee Kottilan johdolla kolmena aamuna viikossa.
Sotungin joukkueessa pelasivat: Neea Valve, Sara Nurminen, Elisa Kastinen, Henna Varis, Emma Järvinen, Eveliina Sainio, Rosanna Pyykkinen, Henna Orrainen, Enni Yläoutinen, Ella Yläoutinen, Jaana Hyttinen.

maanantai 14. lokakuuta 2013

Valmentajaprofiili: Samu Kuitunen


Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin jääkiekko- ja yleisryhmän valmentajalle:

Täman hetken valmennustehtävät?
Sveitsin salibandymaajoukkueen valmentaja ja jääkiekkoliiton konsultti, urheilutoimenjohtaja EHC, golfin fyysinen/psyykkinen valmentaja (Ursula Wikström, Noora Tuominen).

Valmennusuran huippuhetket?
Salibandyn maailmanmestaruus 2008, 8 arvokisamitalia kolmessa eri lajissa, SM-liigavalmentaja HIFK ja HPK, valmentajana maajoukkueissa ja seuratasolla U15 ikäluokasta miesten sarjoihin.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Jääkiekon huippujoukkueen valmentaminen tai huippuseuran valmennusjärjestelmän luominen.

Urheilijalle tärkeintä lukioaikana?
Elämänhallinta kokonaisuutena, päämäärän löytäminen, jatkuva laadukas päivittäisharjoittelu.

Sotunkilainen urheilija vahvassa nosteessa?
Elias Kuosmanen: tietää mitä huipulle pääseminen vaatii, harjoittelun vaatimustaso ja laatu ovat korkealla, jalat silti maassa!

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sotunkilaisia maajoukkueissa

Sotungin taitavat jalkapalloilijat ovat herättäneet maajoukkuevalmentajien kiinnostuksen. Velma Oikarinen pelasi ensimmäisen maaottelunsa Turussa TU19-vuotiaitten EM-karsinnoissa Färsaaria vastaan. Ella Hopponen ja Jaana Hyttinen olivat taas TU18-vuotiaitten maajoukkueleirillä ja toivottavasti tiellä kohti maaotteluita...

Ravintotietoa Sotungin urheilijoille


Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eli Urhean ravitsemusasiantuntija Laura Manner avasi 9.10. oikeanlaisen ravinnon vaikutuksia ja hyötyjä Sotungin urheiluvalmennettaville. Laura painotti erityisesti sääännällisen ruokarytmin, nesteen riittävän määrään, palautumisvälipalojen ja monipuolisen ruokavalion merkitystä harjoittelun ja kehityksen kannalta. Ammattitaitoisen esiintyjän viesti herätti varmasti ajatuksia kuuntelijoissa, joilla energiaa pitäisi riittää sekä kovaan harjoitteluun että vaativiin lukio-opintoihin.