tiistai 3. joulukuuta 2013

Urheilijaprofiili: Miro Torola


Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin huippu-uimarille:

Tämän hetken uintikuulumiset?
Juuri nyt mennään kevyellä harjoittelulla kohti Färsaarilla uitavia nuorten PM-kisoja. Sitten alkaa rankka harjoittelujakso aina huhtikuun aikuisten SM-kisoihin saakka.

Urheilu-uran paras hetki ja suurin vastoinkäyminen?
Mitään suurempia loukkaantumisia tai muita takapakkeja ei ole onneksi tullut. Paras saavutus on ollut Suomen edustaminen nuorten olympiafestivaaleilla Turkissa.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Lähitavoitteena on nousta taistelemaan tosissaan mitaleista aikuisten SM-kisoissa. Pidemmän ajan tavoite on aikuisten EM-kisarajojen rikkominen.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Onnistua yhdistämään urheilu ja opiskelu optimaalisesti, löytää se oma ala jatko-opintovaihtoehdoista.

Parasta Sotungissa?
Upeat urheilumahdollisuudet, opettajien joustaminen ja ymmärrys urheilun tuomien haasteiden ratkaisemisessa, Sotungin mahtava yhteishenki.

torstai 28. marraskuuta 2013

Valmentajaprofiili: Janne Ihanainen


Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin uintiryhmän valmentajalle:

Tämän hetken valmennustehtävät?
Päätoiminen valmennuspäällikkö ja valmentaja Vantaan Vesikoissa.

Valmennusuran huippuhetket?
Valmennettavien  uimarien saaminen aikuisten EM-kisoihin (Laura Kurki) ja nuorten EM-kisoihin.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Kehittää valmennettavia uimareita niin korkealle tasolle kuin mahdollista. Muitakin tavoitteita on, mutta niitä en halua paljastaa.

Uimarille tärkeintä lukioaikana?
Tottuminen harjoitteluun kaksi kertaa päivässä, erikoistuminen tiettyihin uintilajeihin ja –matkoihin, voima- ja tehoharjoittelun lisääminen harjoitteluun.

Sotunkilainen uimari vahvassa nosteessa?
Miro Torola, joka valittiin Suomen joukkueeseen 6.12. alkaviin PM-kisoihin Färsaarille.

perjantai 8. marraskuuta 2013

Sotungin salibandymestaruus ryhmälle 13A

Lukuvuoden 2013-14 tapahtumista kiihkein eli Sotungin sisäinen salibandycup on pelattu ja voittaja on selvillä. Tiukkojen pelien, näyttävien yksilösuoritusten ja useiden kyseenalaisten tuomioiden jälkeen mestaruuden vei 13A. Hopeat menivät nelosille ja pronssitilan jakoivat 12C ja 11D.
Eritysmaininnan loistavasta pelistä ansaitsivat voittajajoukkueen Juuso Valkama, Ella Sundström ja Salla Likovuori. Vauhti ja viihdeosaston ykkönen oli nelosten murskaava vauhtikone Ville Heikkilä, jonka kohteiksi joutuivat onneksi vain kentän laidat. Ensi vuoden kaukalo on sitten pari palaa pienenpi...
Kiitos kaikille hauskoista peleistä!

maanantai 28. lokakuuta 2013

Urheilijaprofiili: Elias Kuosmanen

Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin huippupainijalle:


Tämän hetken painikuulumiset?
Tulin juuri Unkarista kansainväliseltä painileiriltä, jossa treenattiin tiukasti kaksi kertaa päivässä. Suomalaisia, unkarilaisia ja itävältalaisia kovia painijoita yhteisleirillä.

Urheilu-uran paras hetki ja suurin vastoinkäyminen?
U17-ikäluokan maailmanmestaruus vuonna 2011 on tähän asti kovin saavutus. Polven sivuside- ja kierukkavamma, joka vaati leikkauksen ja pitkän kuntoutuksen, on ollut suurin vastoinkäyminen.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Vuosi 2014 on arvokisoja täynnä. Aikuisten EM-kisat Vantaalla huhtikuussa sekä U20-ikäluokan MM- ja EM-kisat ovat kaikki kisaohjelmassa. Kovia kisoja, joista tavoitellaan kärkisijoja.

Sinulle tärkeintä lukioaikana?
Päivittäinen laadukas harjoittelu, jossa ei tarvitse tehdä kompromissejä. Opiskelu sovitetaan urheilun ehtoihin mahdollisimman saumattomasti.

Parasta Sotungissa?
Hyvä ilmapiiri ja kaverit. Kouluun on aina hauska tulla rankankin treenileirin jälkeen!

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Jalkapallotytöt SM-lopputurnaukseen!

Voittajajoukkueen Elisa Kastinen ja Eveliina Sainio

Sotungin lukion tyttöjen jalkapallojoukkue tyylitteli aluefinaalivoiton lukioiden SM-sarjassa. Tikkurilan urheilupuistossa pelatun aluefinaalin voitto toi palkintona paikan neljän koulun valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Sotunki oli selvästi aluefinaaliturnauksen paras joukkue. Se voitti Tikkurilan lukion 3-1 ja Kalevan lukion Tampereelta peräti 10-0. Valmentaja Mika Kottilan mukaan koko joukkue pelasi hyvin. Erityismaininnan saavat kuitenkin maalivahti Neea Valve ja kenttäpelaajista Sara Nurminen. Sotungin tyttöjen jalkapalloryhmä harjoittelee Kottilan johdolla kolmena aamuna viikossa.
Sotungin joukkueessa pelasivat: Neea Valve, Sara Nurminen, Elisa Kastinen, Henna Varis, Emma Järvinen, Eveliina Sainio, Rosanna Pyykkinen, Henna Orrainen, Enni Yläoutinen, Ella Yläoutinen, Jaana Hyttinen.

maanantai 14. lokakuuta 2013

Valmentajaprofiili: Samu Kuitunen


Viisi tiukkaa kysymystä Sotungin jääkiekko- ja yleisryhmän valmentajalle:

Täman hetken valmennustehtävät?
Sveitsin salibandymaajoukkueen valmentaja ja jääkiekkoliiton konsultti, urheilutoimenjohtaja EHC, golfin fyysinen/psyykkinen valmentaja (Ursula Wikström, Noora Tuominen).

Valmennusuran huippuhetket?
Salibandyn maailmanmestaruus 2008, 8 arvokisamitalia kolmessa eri lajissa, SM-liigavalmentaja HIFK ja HPK, valmentajana maajoukkueissa ja seuratasolla U15 ikäluokasta miesten sarjoihin.

Tulevaisuuden tavoitteet?
Jääkiekon huippujoukkueen valmentaminen tai huippuseuran valmennusjärjestelmän luominen.

Urheilijalle tärkeintä lukioaikana?
Elämänhallinta kokonaisuutena, päämäärän löytäminen, jatkuva laadukas päivittäisharjoittelu.

Sotunkilainen urheilija vahvassa nosteessa?
Elias Kuosmanen: tietää mitä huipulle pääseminen vaatii, harjoittelun vaatimustaso ja laatu ovat korkealla, jalat silti maassa!

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sotunkilaisia maajoukkueissa

Sotungin taitavat jalkapalloilijat ovat herättäneet maajoukkuevalmentajien kiinnostuksen. Velma Oikarinen pelasi ensimmäisen maaottelunsa Turussa TU19-vuotiaitten EM-karsinnoissa Färsaaria vastaan. Ella Hopponen ja Jaana Hyttinen olivat taas TU18-vuotiaitten maajoukkueleirillä ja toivottavasti tiellä kohti maaotteluita...

Ravintotietoa Sotungin urheilijoille


Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eli Urhean ravitsemusasiantuntija Laura Manner avasi 9.10. oikeanlaisen ravinnon vaikutuksia ja hyötyjä Sotungin urheiluvalmennettaville. Laura painotti erityisesti sääännällisen ruokarytmin, nesteen riittävän määrään, palautumisvälipalojen ja monipuolisen ruokavalion merkitystä harjoittelun ja kehityksen kannalta. Ammattitaitoisen esiintyjän viesti herätti varmasti ajatuksia kuuntelijoissa, joilla energiaa pitäisi riittää sekä kovaan harjoitteluun että vaativiin lukio-opintoihin.

torstai 26. syyskuuta 2013

Idrottsdag med Västersundoms skola

På torsdagen den 19 september kom cirka 60 ivriga elever från Västersundoms skola till Sotungin lukio för att idrotta. Våra duktiga studerande från kurserna RUB6 och RUA4 mötte barnen på idrottsplanen och hjälpte dem med olika idrottsgrenar.

 Barnen kastade spjut och boll, stötte kula och sprang. Våra gymnasister höll också en kort uppvärmning för de små barnen och alla hade jättekul. Vädret var lite höstligt men annars gick allt bra. Studerandena pratade mycket svenska och barnen lärde sig nya trick om sport. Hoppas att vi fortsätter att samarbeta på samma sätt nästa år också!

Heidi Rytkönen


Från RUB6 deltagarna var: Iina Siirilä, Eemil Ahola, Samuli Väänänen, Sebastian Aaltonen, Kristina Touvike, Jessica Jämsä, Nelli Savolainen, Iida Hemming och Nina Määttä.
Och från RUA4: Joanna Rajala, Valtteri Alanko, Ella Putkonen, Pauliina Puomila, Tiia Lempinen, Eerika Kihlström, Essi Nousiainen, Vilma Venäläinen, Niina Touhonen, Marinella Smirnios, Jannika Tuominen ja Johanna Lehtiö.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Sotunkilaisia salibandyn suomenmestareita

Sotungin mailataiturit Oona-Mikaela Kyllönen ja Elias Laine sekä maalivahti Joose Saatsi ovat salibandyn tuoreita nuuorten SM-kultamitalisteja. Oonan otti mestaruuden Porvoon Salibandyseuran riveissä. Joosen ja Eliaksen seura on Tapanilan Erä. Onnea kaikille hienosta kaudesta!

perjantai 10. toukokuuta 2013



Keskiviikkona ohjauksia ja liikuntatunteja

Keskiviikkona Sotungin lukion liikuntatunneilla oli Liikunnan ohjauksen perusteet kurssilaisten ohjaus tunti. Oppilaat saivat siis itse ohjata Hevoshaan ala-asteen oppilaita. Aiheena oli palloilu. Tunnilla oli monenlaista tekemistä keksitty lapsille. Kurssin oppilaat näyttivät ohjaaja taitojaan positiivisin tuloksin. Tunti oli hyvin hallussa koko ajan ja lapset tykkäsivät liikkua.

Poikien liikuntatunnilla oli vuorossa Futsal. Tunnilla opeteltiin hallitsemaan palloa muutamien eri harjoituksien avulla. Lopuksi pelattiin hyvällä sykkeellä unohtamatta hauskanpitoa.

Liikunnan 4 -kursilla pelattiin ulkona ultimatea. Pihalla olikin varsin lämmin ja kesäinen sää, joten pelailu näytti olevan mukavaa.

Ilkka.

tiistai 7. toukokuuta 2013

Cooper -testin aika!

Sotungin urheilupuiston radalla juostiin tänään hyviä tuloksia Cooperin 12 minuutin  juoksutestissä. Sotungin lukion tyttöjen liikuntatunnilla oli vuorossa tänään siis 12 minuutin Cooperin testi. Testi tehtiin hyvässä aurinkoisessa ilmassa, tosin tuuli haittasi hieman juoksijoita.

Ennen varsinaista juoksutestiä, oppilaat lämmittelivät hyvin kehonsa erilaisilla koordinaatio vaativilla yleisurheilu liikkeillä. Vielä ennen testiä oppilaat harjoittelivat kuulantyönnön ja keihäänheiton tekniikkaa.

Cooperin testi meni kaikilta oppilaita hyvin, sillä kaikki antoivat parhaansa! Testi juostiin iloisissa tunnelmissa ja jokainen oppilas voi olla tyytyväinen omaan tulokseensa.

Ilkka

maanantai 6. toukokuuta 2013

Sotungin lukion oppituntien tarkkailu alkaa!


Tarkkailulasit päässä!

Tarkkailen tämän tulevan viikon ajan Sotungin lukion poikien ja tyttöjen liikuntakursseja. Ideana on katsoa ja seurata, mitä kaikkea tunneilla oikeasti tehdään. Olen työharjoittelu jaksolla Sotungin lukiossa yhteensä viisi viikkoa, nyt menossa on neljäs viikko. Opiskelen Liikuntakeskus Pajulahdessa Liikuntaneuvojaksi viimeistä vuotta.

Tänään ohjelmassa oli liikunnan ohjauksen perusteet -kurssilla tulevan
keskiviikon ohjauksen suunnittelua. Kurssin oppilaat saivat itsenäisesti sunnitella keskiviikon tuntia, jonka he myös itse ohjaavat Hevoshaan ala-asteen kolmas -luokkalaisille. Aiheena tuolloin on palloilu. Mielenkiinnolla jään odottamaan oppilaiden keskiviikon ohjausta, sillä suunnitelma vaikutti hyvältä.

Liikunnan neloskursilla tänään oli ohjelmassa futsal. Tunnilla harjoiteltiin pallon hallussa pitoa, syöttämistä sekä maalintekoa. Lopuksi tietenkin pelattiin leppoisasti mutta kuitenkin hyvällä asenteella. Oppilailla näytti olevan hauskaa tunnilla ja hiki virtasi!


Ilkka